SPOR MERKEZİNE ATATÜRK ADI VERİLDİ

Çaycuma Belediye Meclisinin kasım ayı olağan toplantısında alınan kararla içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan spor merkezinin adı “Atatürk Spor Merkezi” olurken, çok dilli çocuk yuvasının adı “Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası” oldu.
Çaycuma Belediyesinin kasım ayı meclis toplantısı, belediye meclis salonunda yapıldı. Toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra belediye daire amirleri de katıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın ay içinde yapılan çalışmalar hakkında meclisi bilgilendirmesiyle başlayan toplantıda ilçe sınırları içindeki bazı cadde, sokak ve yapılara isim verildi. Başkan Kantarcı yapılan çalışmaları anlatırken BEÜ Öğretim Üyesi Mustafa EYRİBOYUN ve yaşayan en eski belediye meclis üyesi Sadık SAĞTEKİN’in kaybından duyduğu üzüntüyü de dile getirdi. Cumhuriyet Haftası kutlama etkinliklerini görkemli şekilde yaptıklarını da dile getiren Kantarcı, dolu dolu geçen üç günü, büyük bir organizasyon başarısıyla tamamlayan belediye personeline teşekkür etti.
SPOR MERKEZİNE ATATÜRK, ÇOCUK YUVASINA ZÜBEYDE HANIM ADI VERİLDİ
Belediye Meclisi’nin en önemli gündem maddelerinden birini, ilçe sınırları içindeki bazı cadde, sokak ve yapılara isim verilmesi oluşturdu. Buna göre içinde yarı olimpik yüzme havuzu da bulunan spor merkezi kompleksine “Atatürk Spor Merkezi” adı verilirken, çok dilli çocuk yuvasının adı “Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası” olarak değiştirildi. Kent merkezi ile Bartın-Zonguldak karayolunun bağlantısını sağlayan mevcut köprülere, köprü faciasında yaşamını kaybedenlerin anısına “6 Nisan Köprüleri” adının verildiği toplantıda, DSİ tarafından yapılarak yakınlarda hizmete sunulan Perşembe kavşağındaki köprüye “Çaycuma Güney Köprüsü”, belediye tarafından yapımı tamamlanan yaya köprüsüne de “Sarıkaş Yaya Köprüsü” adı verildi.
ŞEHİTLER UNUTULMADI
Şehitlerin de unutulmadığı toplantıda, Gemiciler Mahallesi’nde yapılan demiryolu üstgeçidine “Şehit Tolga Can Yılmaz Üstgeçidi”, Cengiz Topel Caddesi üzerine yapılan demiryolu üstgeçidineyse “Şehit Sait MİYANYEDİ Üstgeçidi” adı verildi. Yine Gemiciler Mahallesi’nde yapımı yeni tamamlanan Endüstri Meslek Lisesi önündeki sokağa Avukat Celal Gülşen adının verildiği toplantıda yeni belediye binasının karşısındaki eski Çaycuma evine “Kantarcılar Evi” adı verildi.
ÖNCEKİ DÖNEM BELEDİYE BAŞKANININ ADI DA VERİLDİ
Kemal Paşa Caddesi’nin Halk Eğitim Merkezi’nin arkasından itibaren Doğan Tepe Caddesi ile kesişim noktası olan kavşağa kadar olan bölümüne önceki dönem Belediye Başkanı Mithat Gülşen’in adının verildiği toplantıda, caddenin geri kalan bölümünün adı “Mutafa Kemal Paşa” olarak değiştirildi.
ARDAHAN ÇAYCUMA’NIN KARDEŞ KENTİ OLDU
Ardahan Belediye Meclisinin Çaycuma’yı kardeş şehir ilan etmesinin ardından aynı doğrultuda bir karar da Çaycuma Belediye Meclisi’nde alınarak Ardahan kardeş kent ilan edildi. Kardeş kentlerle ilgili alından bir diğer karar da, kardeş ülke Bosna Hersek’te Çaycuma’nın kardeş kenti olan Ilıca’ya, pandemi sürecinde yavaşlayan ilişkilerin yeniden canlandırılması için teknik gezi yapılması oldu. Belediye Meclisinde alınan bir diğer kararla Çaycuma Belediyesi Halkoyunları Topluluğu da oluşturuldu.
İKİNCİ BİREŞİM 17 KASIM’DA
Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ile 2012 yılında yapılan protokolden kaynaklanan uyuşmazlıkların çözümü ile ilgili Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya yetki de verilen toplantı, 2022 mali yılı analitik bütçesi ile gelir tarifesinin görüşmek üzere, 17 Kasım’da, ikinci bireşiminin yapılması kararı alınarak tamamlandı.

Bir yanıt yazın

X